Tur : Langetur på dybt vand Skib : M/S Bodil, Thyborøn. Fiskested : Nordsøen
De seneste to års sats efter langer på halvdybt vand har ikke helt gået som ønsket. Sidste år var forholdene ikke til at fiske på dybt vand, og året før havde vi egentlig en fremragende tur – det eneste der manglede der var – tjah - de store langer….
Denne gang havde vi dog gode prognoser i form af farvandsudsiger, der meldte ganske lidt vind og bølger. Så måtte vi bare håbe på, at strømmen også ville være til at have med at gøre.
Det blev aftalt med Per at vi allerede sejlede kl. 23, så vi var klar på de dybtliggende vrag næste morgen ved 7-tiden. Så efter et kort stop efter is sejlede Bodil, Per og Ole os mod kanten af Norskerenden på nye eventyr.
Det første vrag lå på ca. 100 meters dybde. Det var aftalt, at vi startede fiskeriet her, og så efterfølgende kunne vi gå i gang med morgenmaden.
Gert havde sendt sin kone Freanne på tur for første gang – dog uden Gert, der måtte blive hjemme med sygdom. Men hvad gør man så som debuterende målermedlem på første drev på dagens første vrag? Ja, man kan jo lige så godt være med til at bevise skipperens påstand om, at der på dette vrag ofte står nogle fine langer og en enkelt stor havkat.
For mens vi andre tog af os at opfylde Pers profeti om de fine langer, ja så tog Freanne sig af den del med havkatten.
Det lykkedes simpelthen Freanne at lande den 3. største havkat nogensinde i Målerens 25-årige lange historie i form af den flotteste missekat på hele 8,5 kg. Sikke en debut!
Freanne var ikke den eneste, der brillierede. Jonas og Jeppe, der var på deres første rigtige havtur nogensinde, fik begge fine langer her på det første vrag og fik indviet deres nye stænger og hjul, som sidemanden Brian havde solgt dem fra Grejshoppen / Fluer.dk i Vejle.
Det var vist noget af en lettelse for Brian at se, at det fungerede for de to unge mænd, nu når han skulle fiske side om side med dem på denne tur.
Den største lange på dette vrag stod Kim Mathisen for med en fin lange på 8,5 kg tæt efterfulgt af Magnus med en god lange på 8,25 kg.
De næste to vrag lå på ca. 120 meters dybde, og her fortsatte det gode fiskeri. Snitstørrelsen på langerne var rigtig god, og det lykkedes både Danny og Kim at komme op i målerstørrelse.
Danny fik turens største lange på 11,5 kg, og Kims måler vejede 10,2 kg. Dermed løb Danny med dagens pulje, som var aftalt til at gå til fangeren af dagens største lange.
Vi lå længe på de tre første vrag. Forholdene var perfekte både mht. vind og strøm og ikke mindst mht. langernes bidelyst. Langerne blev fanget på både sild, hornfisk og makrel, og selv om nogle af deltagerne var lidt længe om at komme i gang med at fange dem, så lykkedes det alle at få langer i baljerne.
Vi så ikke meget til torskene på disse dybe vrag, men til gengæld ramte vi ind i nogle flotte og godt kæmpende lubber. De tre unge mænd midtskibs snuppede lidt over halvdelen af dem, og det var Jeppe der fangede dagens største lubbe på fine 3 kg.
En sjælden gæst blandt fangsterne på vores Nordsøture er brosmen. Dybhavsfisken, som vi i Måleren stadig har den eksisterende Danmarksrekord for, stod højt på ønskelisten for bl.a. Michael Timm, der jo er en ihærdig artsfisker.
Smilet var derfor ekstra stort hos Michael, da han fik sit ønske opfyldt og fangede sit livs første brosme. Den velsmagende torskefisk vejede 3.75 kg, og den skulle vise sig at blive den eneste af sin art på denne tur.
Vi nåede kun 4 vrag denne dag, men havde som nævnt rigelig med fisketid på dem alle. Dagens sidste vrag lå på kun 55 meters dybde, og også her fortsatte det fine fiskeri.
Der kom lidt torsk og endnu flere langer i baljerne, og her fik Brian også årets første makrel fanget på en Målertur.
Ole var herefter godt beskæftiget med filetkniven, og efter vi havde nydt et lækkert aftensmåltid, fik de fleste sig en lille lur på vej mod Thyborøn.
Vejret havde hele dagen været fantastisk, så regnen, der ramte os på vej mod havnen, faldt på et bekvemt tidspunkt.
Som afslutning på en skøn tur var der en flok delfiner, der fulgte os det sidste stykke vej på turen mod Thyborøn, mens de legede under, ved siden af og foran båden.