Tur : Makrel- vrag- og hajtur Skib : M/S Seadog, Frederikshavn. Fiskested : Kattegat
Turene med Seadog har det med at blæse væk og blive aflyst. Det er som om den østenvind, vi tit ønsker os på Vestkysten, ofte kommer i forbindelse med denne tur, hvor vi egentlig helst vil have vind fra vest.
I år var tendensen den samme; nemlig en lang periode med østenvind op til vores tur, men i år var der en markant forskel i modsætning til flere andre år. Vinden skulle ifølge prognoserne næsten lægge sig helt, og derfor drog vi 12 medlemmer til Frederikshavn med masser af optimisme og forhåbninger om fladt vand og spændende fiskeri.
For fiskeriet ER nemlig spændende på denne tur og noget anderledes end vores andre ture i foreningen. Den helt store forskel er artsrigdommen, og turen i år skulle ikke blive nogen undtagelse, hvad dette angår.
De fleste af os ankom til Frederikshavn dagen før turen og fik en overnatning i det nordjyske. Kl. 6 søndag morgen var vi alle budt velkomne om bord af Klaus og hans medhjælper og på vej ud på et ikke helt så fladt Kattegat, som vi havde håbet på. Vinden var gået i nord og bølgerne var først på dagen lidt drilske, hvilket bl.a. Viktor fik at føle i maven. Men den unge havfisker klarede skærene med lidt frisk luft og opmuntringer fra fiskevennerne.
Og da fiskeriet gik i gang på stenrevet nord for Læsø havde alle glemt alt om evt. søsyge. Næsten 4 timers sejlads havde gjort os temmelig trængende efter at komme i gang med fiskeriet, og vi var spændte på, om vi lige som forrige år ville støde på de store berggylter. Drivretningen gjorde desværre, at vi meget hurtigt drev af revet, så det var med at være klar de få minutter, vi var over revet, inden Klaus måtte sejle rundt til et nyt drev.
Der blev fisket med sandorm, og når vi drev hen over revet, kunne vi mærke, hvordan de blev angrebet. Fiskene var svære at kroge, men inden længe kom de første berggylter til syne. Både Kent, Asbjørn og Jeppe var rigtig tæt på klubrekorden, men den største fisk manglede lige omkring 30 gram for at slå Michaels rekord fra 2020.
Juniorrekorden for berggylt var ledig, men det lykkedes desværre ikke Viktor at få en der var over de 20 cm, der kræves for at komme på rekordlisten. Han måtte nøjes med en fisk på 18-19 cm og en del småsej, som vi alle stødte på her på stenrevet.
Pga. den lidt dumme måde vi drev på, blev det ikke til så meget, som vi havde håbet på, og vi besluttede os for at sejle videre ud på Bøchers Banke.
Vi var fremme efter cirka en times sejlads, og da fiskeriet blev skudt i gang, kom der hurtigt fisk på krogene. Der var masser af makreller, og jeg tror alle prøvede at få fuldt hus på et makreldyp.
Artsrigdommen var stor, og turen var selvfølgelig udvalgt til at tælle med i klubmesterskabet. I alt kom turen til at give hele 13 forskellige arter i form af torsk, lange, sej, lubbe, hvilling, skægtorsk, glyse, makrel, fjæsing, knurhane, ulk, berggylt og havkarusse. Kim blev bådvinder med 8 arter og Jeppe fulgte tæt efter på andenpladsen med 7 forskellige arter. Sammenlagt for 2022 betød det at undertegnede lige nøjagtig holder føringen foran Kim Mathisen.
Vind og bølger havde efterhånden lagt sig og vi fik os en rigtig smuk dag i det tidlige efterår ude på Kattegat.
På vej ind fra Bøchers Banke blev der fisket på 3-4 forskellige vrag. Det var her vi fik langerne at se, men ellers var fiskerigdommen ikke voldsom på vragene.
Alt i alt kunne vi ved ankomsten tilbage i Frederikshavn konstatere, at det havde været en vellykket tur med anderledes fiskeri og lækkert vejr.